goedkope Rolex Sea-Dweller 126603 Rolesor-horloges

Gepositioneerd als een 50-jarig jubileum eerbetoon aan de oorspronkelijke Sea-Dweller voelde de 126600 min of meer als een grotere Submariner met een automatische helium release-klep en een opvallend stuk rode tekst op de wijzerplaat. Wat Rolex goed deed met de 43 mm brede Sea-Dweller, was er een nieuwe proportionele armband voor maken – de mar van de vorige generatie Deepsea die een te smalle armband gebruikte. Toen, in 2018 (slechts een jaar later), bracht Rolex de nieuwe ref uit. 126660 Deepsea, die het armbandprobleem oploste en de Deepsea grondig opwaardeerde. Als er iets is, is de volgende Rolex duikhorloge om op te frissen de Submariner, op dit moment.


Wat ik niet leuk vond aan de volledig stalen Rolex 126600 Sea-Dweller was dat het me verveelde en niet genoeg productdifferentiatie bood als een model dat tussen de Submariner en de Deepsea zat. Met de ref. 126603 Sea-Dweller, Rolex heeft een nieuw doel ingeblazen in een model dat slechts als een voertuig voelde om de populaire Sea-Dweller-naam levend te houden. Als ik helemaal van staal ga (nou ja, met wat titanium), en ik wil het meest serieuze gereedschapshorloge dat Rolex maakt, dan ga ik voor de Deepsea. Als ik een opzichtig Rolex-sporthorloge wil (en wie niet, om eerlijk te zijn?), Heeft de Rolesor Sea-Dweller opeens heel veel zin. Dus terwijl ik niet zo dol was op de volledig stalen versie van de 43 mm brede Sea-Dweller, heeft de Rolesor-versie opeens een enorme aantrekkingskracht op me. Dit is precies waarom Rolex opzettelijk kleine variaties op bestaande producten beschouwt als een middel om de behoeften van de markt elk jaar langzaam op te vullen.


De echte concurrentie binnen Rolex voor de Sea-Dweller 126603 is de vergelijkbare zwarte gedeponeerde Submariner Date ref. 116613LN dat ook een tweekleurige stalen en 18k geel-gouden kastconstructie heeft. Dit horloge is op dit moment ongeveer tien jaar oud en vertegenwoordigt een ouder wordend platform en beweging die Rolex zorgvuldig heeft vervangen in zijn gehele modellengamma. Vanuit een volumeperspectief vertegenwoordigt de Submariner veel meer verkopen dan de Sea-Dweller, en het is logisch dat Rolex zal wachten om de Submariner bij te werken na zijn duurdere neefmodellen.