billiga Rolex Sea-Dweller 126603 Rolesor Klockor

Placerad som en 50-årsjubileum till den ursprungliga Sea-Dweller kände 126600 mer eller mindre som en större Submariner med en automatisk heliumventil och en iögonfallande röd text på ratten. Vad Rolex gjorde rätt med 43mm breda Sea-Dweller var att skapa ett nytt proportionellt armband för det – vilket var mar från den tidigare generationen Deepsea som använde ett för smalt armband. Sedan, i 2018 (bara ett år senare) släppte Rolex den nya ref. 126660 Deepsea, som löst armbandsproblemet och grundligt uppgraderade Deepsea. Om någonting är nästa Rolex Dive watch att uppdatera Submariner, vid denna tidpunkt.


Vad jag inte tyckte om Rolex 126600 Sea-Dweller i alla stål var att det var så tråkigt och inte erbjuda tillräckligt med produktdifferentiering som en modell som satt mellan Submariner och Deepsea. Med ref. 126603 Sea-Dweller, Rolex har andat nytt syfte i en modell som bara kände som ett fordon för att hålla det populära Sea-Dweller-namnet levande. Om jag går på allt stål (väl med lite titan), och jag vill ha den mest seriösa verktygsklockan som Rolex gör, kommer jag att gå till Deepsea. Om jag vill ha en showy Rolex sportklocka (och vem gör inte, för att vara ärlig?) Rolesor Sea-Dweller ger plötsligt massor av mening. Så, när jag inte var i all-steel versionen av den 43 mm breda Sea-Dweller, har Rolesor-versionen plötsligt stor appell till mig. Det är just därför Rolex avsiktligt anser små variationer på befintliga produkter som ett sätt att fylla marknadens behov långsamt varje år.


Den verkliga konkurrensen inom Rolex för Sea-Dweller 126603 är den liknande svartvalsade Submariner Date ref. 116613LN som också har en tvåtonstål och 18 k guld-guldkonstruktion. Denna klocka är ungefär ett decennium gammal vid denna tidpunkt och representerar en åldrande plattform och rörelse som Rolex har bytt ut noggrant över hela sitt sortiment. Från ett volymperspektiv representerar Submariner mycket mer försäljning än Sea-Dweller, och det är vettigt att Rolex väntar på att uppdatera Submariner efter sina dyrare kusinmodeller.